Ratkaisija löytyi rapakon takaa

Julkaistu 01.10.2016, Suomi-Sarja

Seinäjoen jäähallin S-Kiekon edustusjoukkueen pukukoppiin istahtaa mies, josta huokuu pohjoisamerikkalaisuus. Lauseet päättyvät sanaparteen "You know", ja hän heittelee ilmaan kliseitä, jotka ovat kuitenkin enemmän kuin totta

Kyseessä on S-Kiekon tuore yhdysvaltalaisvahvistus Sam Pinsler, mies Illinoisin osavaltiosta, jossa jääkiekko on selvästi pyhempi asia kuin monessa muussa Yhdysvaltain osavaltiossa.

Kyseessä ei ole tyypillinen pohjoisamerikkalainen kiekkoilija, joka on tullut pelaamaan Eurooppaan alasarjoja pitääkseen hauskaa. Pinsler, 25, haluaa kehittyä urallaan ja pyrkiä vielä täysammattilaiseksi, vaikka hän myöntääkin haaveen olevan kaukainen.

– Taidan olla liian vanha esimerkiksi SM-liigaan, mutta pari vuotta kovaa työntekoa voi muuttaa paljon, "Sami" nimeä Suomessa totteleva laituri kertoi.

Pinslerin luonteesta ja halusta kertoo paljon se, että hän ei käyttänyt pelaaja-agentteja etsiessään seuraa Euroopasta. Hän kyseli itse kontakteiltaan seuroja, lähetti sähköposteja, googletteli kaupunkeja ja teki lopulta ratkaisun: Seinäjoki kuulostaa hyvältä.

Hän tiesi S-Kiekosta jotain, sillä hänen vanha pelikaverinsa Kevin Ray pelasi Seinäjoella kaudella 2015-16. Mutta shokki oli suuri, kun hän pelasi ensimmäisen ottelunsa S-Kiekon paidassa.

– Pohjois-Amerikassa aina luullaan, että Euroopassa peli on pelkkää taitokiekkoa ja kiekon kanssa on aikaa, mutta ei se ihan niin mennyt. Taklauksia sateli koko ajan ja peli oli suoraviivaista, hän naureskeli.

Pinsler on kehityksensä kannalta hyvässä paikassa. S-Kiekossa pelataan pohjoisamerikkalaistyylistä jääkiekkoa, ja joukkueessa paiskitaan iso määrä töitä menestyksen eteen.

Joukkueen alkukausi Suomi-sarjassa on ollut suorastaan loistava, sillä neljän ottelun jälkeen S-Kiekko johtaa sarjaa yhdeksällä pisteellään. Kyse ei ole vain siitä, mitä sarjataulukossa näkyy, vaan siitä, millaista kiekkoa S-Kiekko on esittänyt kauden ensimmäisissä otteluissaan.

– Meillä on todella vahva ja monipuolinen joukkue. Juurikin pelaajamateriaalin syvyys on meidän suurin vahvuus. Meillä on oikeasti neljä tasavahvaa kentällistä.

S-Kiekolla meni viime kausi penkin alle, mutta tämä kausi on lähtenyt tyystin eri tavalla liikenteeseen. Joukkue on nopea, fyysinen ja tehokas.

Pinslerin mainitsema materiaalin leveys on ollut avaintekijänä, mutta etenkin Pinslerin kentällinen on avainasemassa S-Kiekon kannalta. "Samin" kanssa ovat pelanneet tällä kaudella Jaakko Svensk sekä Norjasta Seinäjoelle tullut Henri Sandvik, jolta löytyy myös liigakokemusta Tampereen Ilveksen riveistä.

– Heidän kanssaan on mahtava pelata. Meidän suurin vahvuus on se, että me juttelemme koko ajan ja pyrimme muuttamaan epäkohtia.

S-Kiekon hyvän alkukauden salaisuus piilee myös joukkuehengessä, jota Pinsler ylistää rehellisesti.

– Aluksi olin vähän huolissani, kun en tiennyt, että puhuuko täällä kukaan englantia. Jokainen jätkä kuitenkin puhuu, mikä on ollut fantastista.

– Meillä on mahtava porukka kasassa, jossa tykätään pelleillä toisten kustannuksella, kuten asiaan kuuluukin. Parhaimmat vitsit tulevat Artulta (Ahonen), Pinsler päätti pieneen ironiseen sävyyn.

Kommentit

Kommentti:

Nimimerkki
Paljonko on yhdeksän + kolme (Vastaus numeroina)?

HYVÄKSYN KÄYTTÖEHDOT

Pohjalaisen kiekkosivujen kommentoinnin käyttöehdot
Lehti julkaisee lakien ja hyvien tapojen mukaan kirjoitetut asialliset viestit. Esimerkiksi yksityisen ihmisen kunniaa loukkaavat tai tiettyä kansanryhmää vastaan suunnatut kirjoitukset poistetaan. Julkaistutkaan mielipiteet eivät edusta lehden mielipiteitä tai linjaa.

Kirjoittaja vastaa siitä, että hänen tekstinsä on lakien ja hyvien tapojen mukaista. Kirjoittaja on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa viestiensä sisällöstä.
Toistuvien väärinkäytöksien jälkeen palvelun omistajalla on oikeus estää pääsy sivustolle.

Järjestelmä tallettaa kommentoijan yksilöintitiedot. Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille, eikä markkinointiin.30.01.2017
Suomi-Sarja

S-Kiekon lainapuolustaja palaa mestikseen

Jääkiekon Suomi-sarjan seinäjokelaisjoukkueessa S-Kiekossa lainasopimuksella pelannut puolustaja Jesse Koskelo suuntaa takaisin mestisjoukkue Kokkolan Hermekseen

Lue lisää

29.01.2017
Suomi-Sarja

S-Kiekon maalinteko tökki Kurikassa

S-KIEKKO–TITAANIT 1–2 (1–2, 0–0, 0–0)Pudotuspelipaikka karkasi jälleen kauemmaksi, kun Seinäjoen S-Kiekko hävisi jääkiekon Suomi-sarjassa kahdeksantena olevalle Kotkan Titaaneille lauantaina.

Lue lisää

24.01.2017
Suomi-Sarja

S-Kiekon puolustaja kipaisee täydentämässä Jokipoikia

Jääkiekon Suomi-sarjassa pelaavan Seinäjoen S-Kiekon puolustaja Jaska Ojanperä debytoi tällä viikolla jääkiekon mestiksessä

Lue lisää

22.01.2017
Suomi-Sarja

S-Kiekko piti sarjakärkeä pinteessä kaksi erää

S-KIEKKO–KETTERÄ 1–4 (0–0, 1–1, 0–3)Tällä kaudella jääkiekon Suomi-sarjassa käytännössä voitosta voittoon pelannut sarjakärki Imatran Ketterä oli kaksi erää Seinäjoella tiukan paikan edessä, sillä S-Kiekko pelasi yhden kauden parhaimmista peleistään. Ketterä on tällä kaudella hävinnyt vain kaksi ottelua ja johtaa sarjaa ylivoimaisesti.

Lue lisää

15.01.2017
Suomi-Sarja

S-Kiekolla paikkoja, muttei tarpeeksi maaleja

S-KIEKKO–ICHC 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)S-Kiekko tasoitti kahdesti kaarinalaisen HCIK:n johdon tasalukemiin jääkiekon Suomi-sarjassa, mutta kaarinalaisten kolmas maali viisi minuuttia ennen ottelun loppua oli liikaa.

Lue lisää

08.01.2017
Suomi-Sarja

Ojanperä ratkaisi S-Kiekolle jatkoajalla

S-KIEKKO–VG-62 3–2 JA. (0–0, 1–0, 1–2, 1–0)S-Kiekon peli ja varsinkin ylivoima paranivat koko ajan pelin vanhetessa jääkiekon Suomi-sarjan kevätkauden avauksessa naantalilaista VG-62:ta vastaan.

Lue lisää

19.12.2016
Suomi-Sarja

Joulutauko tulee S-Kiekolle tarpeeseen

D-KIEKKO–S-KIEKKO 6–3 (1–2, 2–1, 3–0)S-Kiekon aitiossa näytti vielä varsin mukavalta toisen erän puolivälissä sunnuntaina, kun Aatu Hoskari laukoi seinäjokelaiset kahden maalin johtoon jääkiekon Suomi-sarjan ottelussa Jyväskylässä D-Kiekkoa vastaan.

Lue lisää

18.12.2016
Suomi-Sarja

S-Kiekko pysyi Pyryn vauhdissa vain erän

S-KIEKKO – PYRY 1-4 (1-1, 0-3, 0-0)Seinäjokelainen jääkiekon Suomi-sarjassa pelaava S-Kiekko sai oivan oppitunnin siitä, että jääkiekko-ottelu kestää kolme erää ja täyden tunnin.

Lue lisää

11.12.2016
Suomi-Sarja

S-Kiekko jäi vieraskiertueellaan voitoitta

Jääkiekon Suomi-sarjassa pelaava Seinäjoen S-Kiekko hävisi sunnuntaina Porvoossa Huntersille maalein 3–2 (2–0, 0–1, 1–1)

Lue lisää

04.12.2016
Suomi-Sarja

S-Kiekko voitti pitkästä aikaa

KHT-S-KIEKKO 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)S-Kiekko laittoi neljän ottelun pituisen tappioputken komeasti poikki lyömällä Porissa Karhu HT:n Suomi-sarjan ottelussa. Tomi Tikkanen vastasi kahdesta S-Kiekon avausmaalista.

Lue lisää

29.11.2016
Suomi-Sarja

S-Kiekko vie Suomi-sarjan Lapualle sunnuntaina

Jääkiekon Suomi-sarjassa pelaava Seinäjoen S-Kiekko pelaa sunnuntaina 4. joulukuuta kotiottelunsa Lapuan jäähallissa. S-Kiekon vastustaja ottelussa on sarjan kestomenestyjiin kuuluva Kalajoen JHT

Lue lisää

27.11.2016
Suomi-Sarja

S-Kiekko hävisi sarjakakkoselle

PYRY-S-KIEKKO 7-5 (2-1, 3-1, 2-3)S-Kiekko oli hyvin mukana aina toisen erän alkuun saakka jääkiekon Suomi-sarjan ottelussa Nokian Pyryä vastaan. S-Kiekko kiri kahdesti sarjakakkosen johdon kiinni mutta kolmannen erän alussa Nokia ratkaisi siirtyen viiden maalin johtoon.

Lue lisää

21.11.2016
Suomi-Sarja

S-Kiekon pistetili jäi karttumatta

KOOVEE–S-KIEKKO 7–4 (3–1, 2–2, 2–1)S-Kiekon pistetili ei karttunut viikonvaihteessa jääkiekon Suomi-sarjassa, kun lauantain kotitappion lisäksi Koovee vei voiton sunnuntaina Tampereella.

Lue lisää

20.11.2016
Suomi-Sarja

S-Kiekko vaisuna kotikaukalossa

S-KIEKKO–FPS 2–3 (1–1, 0–1, 1–1)S-Kiekko koki lauantaisessa Suomi-sarjan jääkiekko-ottelussa karvaan maalin tappion Forssan Palloseuralle, vaikka kamppailu olisi ollut täysin seinäjokelaisten voitettavissa. Sitä lupaili myös ottelun hyvä alku ja Janne Pitkäjärven ajassa 14.10 tekemä johtomaali.

Lue lisää

13.11.2016
Suomi-Sarja

S-Kiekko hukkasi maalipaikkansa

S-KIEKKO–PYRY 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)S-Kiekko kärsi jääkiekon Suomi-sarjassa kotitappion Nokian Pyrylle ottelussa, joka olisi voinut päättyä kumman tahansa voittoon. Ratkaisuksi muodostui ylivoimapeli, jossa nokialaiset olivat etevämpiä.

Lue lisää