Koko Pohjanmaan voimalla rannikon kiekko kohti huippua

Julkaistu 08.02.2017, Juniorit

Pohjalainen suoruus yhdistyy rannikkolaisten kansainvälisyyteen Vaasan Sportin A-nuorten pukukopissa. Tällä kaudella Sportin nuorten SM-liigajoukkueessa on ollut vaasalaisten lisäksi kuusi pelaajaa Etelä-Pohjanmaalta

Tulijat eivät ole ensimäistä kertaa Sportin harjoitus- ja pelipaidat päällä, vaan jokainen on ollut jo vähintään toista kautta Sportin organisaatiossa. Sportin A-nuorten päävalmentaja Mikko Haarala on mielissään ryhmänsä heterogeenisyydestä.

– Kun pojat muuttavat tänne asumaan ilman vanhempiaan, on se aika lailla erilaista kun Vaasassa asuvien pelaajien arkielämä.

Koko kuuden pelaajan ryhmä vahvistaa valmentajan ajatukset. Suurempia ongelmia ei ole tällä kuusikolla ollut.

– Kun pelaaja on tänne tulossa, me hoidamme koulunmuuttoasiat, avustamme asunnoissa kykyjemme mukaan ja yritämme myös auttaa kaikissa mahdollisissa muissa asioissa kuten iltaruokailuissa tai tukihenkilöiden etsimisessä, Haarala kertoo.

Jesse Rantamäki tuli lukion toiselle vuodelle myös Seinäjoelta kotoisin olevan Johannes Pinnan kanssa jo kolme ja puoli vuotta sitten.

– Silloin aluksi kun tulimme, niin iltaruuat tuli ravintolasta hallille ja saimme ne sitten lämmittää kotona.

Haarala painottaa, että muualta tulevia nuoria pelaajia ei saa jättää yksin selviytymään eri arjen askareista.

– Vanhemmillekin on sitten turvallisempi olo, kun he tietävät, että arki sujuu myös jääkiekon ulkopuolella.

Kaikkien Etelä-Pohjanmaalta siirtyneiden pelaajien kohdalta muuttaminen jääkiekon perässä Vaasaan tuntuu sujuneen luonnollisesti.

Sekä Pinta että Rantamäki olivat viime aikoina saaneet maistaa urheilijan uran nurjaa puolta. Pinnan polven eturistisidevamma vei yhteensä 10 kuukautta. Rantamäki on kärsinyt pääosin rannevammasta parin kauden ajan.

Kurikan Ryhdissä peliuransa aloittanut Heikki Harju ehti pelata pari kautta S-Kiekossa yläkouluikäisenä.

– Tänne tulin 10-luokalle ja nyt käyn ammattiopistossa viimeistä vuotta merkonomi-opintoja.

Kauhavalta Vaasaan kolme vuotta sitten kesällä muuttanut Eemeli Ylitalo tuli Seinäjoen ja S-kiekon kautta Sportin punapaitaan.

– Olin kuullut , että täällä on hyvä toiminta ja halusin panostaa enemmän jääkiekkoon.

Ylitalon sopeutumista helpotti toinen kauhavalainen Sampo Kettunen , jonka kanssa Ylitalo muutti Vaasaan samaan aikaan.

– Tulimme jo silloin samaan asuntoon Eemelin kanssa ja asutaan yhä edelleen kolmannen pelaajan kanssa.

Lapualta Vaasaan muuttanut Lassi Lilja on pelannut suurimmaksi osaksi B-junioreissa. Lukion tokaluokkalainen on saanut erilaista intoa opiskeluun.

– Tässä on tullut näkökulmaa siihen, että on hyvä opiskella, ettei ole vain kiekon varassa.

Kommentit

No todella on hyvä panostaa kouluun, kiekon pelaamisesta kun ammattia ei taida tulla.
Fällykenttä, 08.02.2017 22:07
Kommentti:

Nimimerkki
Paljonko on seitsemän + kaksi (Vastaus numeroina)?

HYVÄKSYN KÄYTTÖEHDOT

Pohjalaisen kiekkosivujen kommentoinnin käyttöehdot
Lehti julkaisee lakien ja hyvien tapojen mukaan kirjoitetut asialliset viestit. Esimerkiksi yksityisen ihmisen kunniaa loukkaavat tai tiettyä kansanryhmää vastaan suunnatut kirjoitukset poistetaan. Julkaistutkaan mielipiteet eivät edusta lehden mielipiteitä tai linjaa.

Kirjoittaja vastaa siitä, että hänen tekstinsä on lakien ja hyvien tapojen mukaista. Kirjoittaja on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa viestiensä sisällöstä.
Toistuvien väärinkäytöksien jälkeen palvelun omistajalla on oikeus estää pääsy sivustolle.

Järjestelmä tallettaa kommentoijan yksilöintitiedot. Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille, eikä markkinointiin.08.02.2017
Juniorit
| Kommentteja1

Koko Pohjanmaan voimalla rannikon kiekko kohti huippua

Pohjalainen suoruus yhdistyy rannikkolaisten kansainvälisyyteen Vaasan Sportin A-nuorten pukukopissa. Tällä kaudella Sportin nuorten SM-liigajoukkueessa on ollut vaasalaisten lisäksi kuusi pelaajaa Etelä-Pohjanmaalta

Lue lisää

08.02.2017
Juniorit

Koulunkäyntiin panostetaan Sportissa

– Yhteistyö koulujen ja seuran välillä toimii nykyään hienosti. Se on muuttunut omista ajoistani, Sportin A-nuorten päävalmentaja Mikko Haarala ylistää

Lue lisää

06.02.2017
Juniorit

Sportin C-nuorilla maalin- teon tuskaa

KARHU-KISSAT C – SPORT C 3-2 (1-0,1-1,1-1)Sportin C-nuorten viikonloppu pääkaupunkiseudulla oli tuskainen tapahtuma.

Lue lisää

06.02.2017
Juniorit

Sportin B-nuorilla pelissä pieniä virheitä

KIEKKO-VANTAA B – SPORT B 4-3 (2-0,0-2,2-1)Sportin B-nuorten SM-alemman jatkosarjan ottelu Kiekko-Vantaata vastaan olisi ollut täysin voitettavissa. Peli oli tasainen ja Sport oli "ytimessä" koko pelin, mutta pistetilasto ei kasvanut.

Lue lisää

05.02.2017
Juniorit

Sportin C-nuorilla ankeaa

BLUES AK C – SPORT C 6-3 (2-0,1-2,3-1)Sportin C-nuoretkin lähtivät B-nuorten tapaan taisteluun Espoon Bluesin Akatemiaa vastaan SM-alemman jatkosarjan ottelussa. Toisin kuin vanhemmassa ikäryhmässä, C-nuorissa Blues oli piirun verran Sportia parempi.

Lue lisää

05.02.2017
Juniorit

Sportin B-nuoret tekivät tarvittavan

BLUES AK B – SPORT B 3-5 (1-2,1-0,1-3)Heikohkosti SM-alemmassa jatkosarjassa pärjännyt Espoon Bluesin Akatemiajoukkue piti Sportin B-nuoria valppaana. Blues ei antanut hetkenkään rauhaa ja pääsi tasoittamaan vielä kolmannen erän alussa.

Lue lisää

04.02.2017
Juniorit

Sport-nuorilla vaiherikas ottelu

PELICANS A–SPORT A 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)Vaasan Sportin A-nuorten Etelä-Suomen kiertue nuorten SM-liigassa alkoi tappiolla Lahden Pelicansille. Sportin tekemistä varjosti Aleksi Nikon tavoilleen uskollinen toilailu, josta jäähyä tuli kerralla 45 minuuttia ja pelikielto.

Lue lisää

03.02.2017
Juniorit

Sport-nuorille niukka tappio Lahdessa

Vaasan Sportin A-juniorit kärsivät vierastappion Pelicansia vastaan. Lopputuloksena Lahdessa oli kotivoitto maalein 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Lue lisää

30.01.2017
Juniorit

Sportin B-nuorilla maalinälkä

JYP B – SPORT B 1-6 (1-0,0-4,0-2)Sportin B-nuorten peli loksahti kohdalleen ottelun puolen välin jälkeen SM-alemman jatkosarjan ottelussa Jyväskylän JYPiä vastaan. Kolme maalia minuutissa oli joukkueelta hieno nousu.

Lue lisää

30.01.2017
Juniorit

Sportin C-nuoret tekivät vääriä valintoja

SPORT C – KALPA C 1-5 (1-0,0-2,0-3)Sportin C-nuorten viikonloppu sujui SM-alemmassa jatkosarjassa ankeissa merkeissä. Sport hävisi molemmat kotiottelunsa, sillä sunnuntaina myös Kuopion KalPa osoittautui Sportia etevämmäksi.

Lue lisää

29.01.2017
Juniorit

Sportin B-nuoret pahassa pulassa

JOKIPOJAT B–SPORT B 7–2 (2–1, 2–0, 3–1)Sportin B-nuorilla ei suju jääkiekon B-nuorten SM-alemmassa jatkosarjassa. Lauantaina Sport kohtasi sarjan jumbojoukkueen Joensuun Jokipojat, joka kohteli kaltoin Sportia.

Lue lisää

29.01.2017
Juniorit

C-nuoriin iski henkinen lama

SPORT C–PELICANS C 1–7 (1–0, 0–5, 0–2)Sportin C-nuorten jääkiekon SM-alemman jatkosarjan ottelu Lahden Pelicansia vastaan oli merkillinen. Pelkästään ensimmäisen erän perusteella Sportin olisi pitänyt voittaa peli helposti, olkoonkin että vastassa oli sarjan kärkijoukkue.

Lue lisää

29.01.2017
Juniorit

Sportin A-nuorten peli-ilo tallella

SPORT A–JUKURIT A 5–1 (2–0, 2–1, 1–0)Nuorten jääkiekon SM-liigaottelu Sportin ja Mikkelin Jukureiden välillä ei tule jäämään jääkiekkohistoriaan. Vaikka joukkueiden piste-ero sarjassa on pieni, oli Sport selvästi parempi joukkue, eikä sen voitto ollut uhattuna missään vaiheessa.

Lue lisää

28.01.2017
Juniorit

Sport-nuorille reipas voitto Jukureista

Vaasan Sportin A-nuoret nappasivat voiton Mikkelin Jukureista jääkiekon nuorten SM-liigan ottelussa lauantaina Vaasassa

Lue lisää

28.01.2017
Juniorit

Sportin A-nuorilla maalihanat auki

HPK A – SPORT A 7-4 (3-1, 2-3, 2-0)Nuorten SM-liigaottelu Hämeenlinnan Pallokerhon ja Vaasan Sportin välillä ei noudattanut alkuunkaan "normaalia" Sportin kaavaa. Sport mätti maaleja erikoisella innolla, mutta vastaavasti oman maalin varjelussa oli puutteita.

Lue lisää